tisdag 10 juli 2012

att smörja eller inte smörja...

...in sina ungar med solskydd är upp till var och en! men hur man än väljer att göra så är det föräldrars skyldighet att se till så att deras barn INTE bränner sig! brännskador p.g.a sol i ung ålder är de farligaste och de som kan ligga till grund för hudcancer! vilket dessutom är den mest ökande cancerformen i sverige! LÄS MER HÄR!

hörde en mamma igår på mariebergsskogen som sa till sin lintott sin son "åh vi som inte har smörjt in dig, trodde ju inte det skulle bli sol idag". han var redan brunbränd på gränsen till röd på armarna och knallröd i ansiktet... jag kokade inombords, tycker det är så vansinnigt oansvarigt att utsätta sitt barn för något så onödigt!

man har ju några alternativ:

1. smörj in ditt barn med SPF 50
2. var i skuggan
3. ha täckande kläder

och vill man inget av detta så:
4. STANNA INNE!

om ni vill ta del av cancerfondens tips om hur man skyddar sig från solen istället för en arg mammas så LÄS HÄR!

och om ni vill använda solskydd så köp en med BRA kvalité! bara för att det står SPF 30 eller 50 så är det verkligen inte säkert att du får det skyddet om du inte är beredd att bada i solkrämen! jag skulle ALDRIG köpa en solskyddkräm i livsmedelsbutiken exempelvis. jag har testat hur många solskyddskrämer som helst och eftersom jag är så extremt ljus så är jag beroende av en solskyddskräm som håller bra kvalité annars kan jag glömma att kunna vara ute på somrarna... tyvärr är solskyddskrämer av bra kvalité INTE BILLIGA... borde faktiskt öppna ett eget "solskydds-sparkonto" så många tuber som jag bränner på en sommar... den här sommaren är bra för min ekonomi med andra ord...

i år har vi köpt en ekologisk solkräm till stora W som jag är riktigt nöjd med! lilla W är ju för liten så för den grabben är det skuggan som gäller!

till mig själv kör jag i vanlig ordning med Mary Kays SPF 30 och/eller 50. den gör så att jag slipper smörja in mig trehundra gånger om dagen för att slippa bränna mig. det räcker med en eller om jag är på stranden två gånger :)

och naturligtvis smörjer jag varken in mig eller stora W när regnmolnen hänger över himlen och solen inte ens tittar fram litegrann - för då är ju risken att bränna sig obefintlig! men vi har alltid en med oss om solen skulle överraska oss ;) 
 
sola säkert i sommar för både dig och dina barns skull!

 

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Såg att du lämnat en kommentar i min blogg om dina liknande erfarenheter kring lchf och ibs, kul att du tittade in :) Ska definitivt försöka kika in här ibland, är ju så himlans kul att hitta likasinnade :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Hittade en text gällande Dvitamin. Att 78 % av befolkningen i USA har brist.. Intressant tanke: Låt mig återigen citera Dr. Edward Giovannucci, professor vid Harvard Medical School, som för några år sedan talade om länken mellan D-vitaminproduktion och solen vid American Association for Cancer Research. Han belyste att brist på D-vitamin bidrar till betydligt fler cancerfall än vad solexponering som leder till malignt melanom (hudcancer) bidrar med gällande cancerstatistik. Dessutom utmanade han publiken att finna något ämne som har så starka anticancerogena egenskaper som D-vitamin. D-vitamin spelar inte bara en viktig roll i sjukdomar som cancer utan även för kardiovaskulära sjukdomar, diabetes, hormonella sjukdomar, infektionssjukdomar, autoimmuna sjukdomar, inlärningsbesvär och mentala sjukdomar, neurologiska sjukdomar, luftrörbesvär, astma, hudbesvär för att nämna några få.

    Men samtidigt tycker inte han eller jag heller att man ska bränna sig i solen..Kram Jolie

    SvaraRadera