tisdag 22 maj 2012

10 år...

hittade min "studentbok" när jag rensade i röran ikväll. 2002. alltså 10 år sedan om några veckor. för mig är det helt galet. TIO år sedan jag tog studenten! TIO år, hur gick det till jag är ju bara 25 ju ;)

jag gick igenom denna katalogen och gladdes och mindes en massa människor som jag inte ens skänkt en tanke på typ tio år. en av dem addade jag på facebook och kolla in HÄR vad hon har pysslat med :) imponerad! hon var grymt duktig redan på gymnasiet och en helt underbar människa! ska ju till sthlm snart så jag kanske skulle leta upp hennes ateljé :)

när jag kom till min klass så fylldes jag först med sådan glädje tills jag insåg att två av personerna i klassen inte finns mer... jag har varit på två begravningar sedan studenten och det är fruktansvärt! väldigt många av oss har fått barn och jag har kontakt med flera genom exempelvis facebook vilket är väldigt kul!

jag började tänka på vad jag själv gjort dem senaste 10 åren och kom på att jag har hunnit med rätt mycket :)
- jag träffade M - mitt livs kärlek
- fått fast tjänst (som jag knappt jobbat på eftersom jag varit studieledig/föräldraledig...)
- har skaffat mig en socialpedagog och socionom examen (bara lite stolt)
- varit ute och rest (till ett  och samma land hela tiden, men ändå)
- haft ett vikariat som enhetschef
och det bästa av allt är ju att jag fått mina två underbara ungar!

ok, när jag radade upp det kändes det ju inte som så makalöst mycket, men när jag tänker på det så känns det som om jag har haft fullt upp hela tiden! dem senaste tio åren har innehållit så otroligt mycket lycka och glädje och det är jag så tacksam över! men tyvärr även en hel del sorg, sorg som har med livets gång att göra och även så vansinnigt onödig sorg!

den här veckan handlar om att rensa och röja ordenligt i varenda vrå och det kommer inte bli klart. men eftersom svärmor dyker upp om en vecka (jippie!) så MÅSTE gästrummet (dumpa-allt-rummet) städas... har kommit en liten bit på väg, nu kan man iallafall gå in i rummet ;) men det vore ju bra om svärmor åtminstone kunde ta sig fram till sängen som helst ska vara tom... har lite att göra alltså!

nu ska jag bära upp min sovande lill-fis som blir 6 månader imorgon och sova !
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar