tisdag 12 juni 2012

omstart nr 2...

det gick inget vidare att börja om med LCHF igen... orsakerna är många men framförallt stress och nattarbete!!!

har verkligen några svaga punkter och på första plats kommer: STRESS, på andra plats: PMS och på tredje plats: JOBBA NATT! på något sätt måste jag klura ut hur jag ska klara att äta nyttigt utan att falla i socker-fällorna! för det är det som är det värsta när jag trillar dit på socker-bomber så är det kört. det finns ju dem som pratar om att socker-beroende är som vilket beroende som helst och vissa t.o.m likställer det med alkoholism. jag kan tro att själva suget efter socker kan vara lika "hemskt" som med alkohol men sockret i sig ställer ju inte till det för ens omgivning på det sättet som alkohol kan göra (eller med ens kropp).

tänkvärt är ju att om en alkoholist slutar dricka alkohol efter 25 års missbruk så är risken väldigt stor att denne har följdsjukdomar, t.o.m skador på hjärnan. men om en heroinist som haft obegränsat med pengar och endast kunnat köpa det renaste och finaste och svindyraste heroinet lyckas mot all förmodan sluta efter 25 års missbruk så behöver det inte finnas ett spår på insidan av kroppen. (detta berättade en lärare när jag läste på universitetet och 75 % av klassen satt och gapade och tänkte WTF). vad socker gör med kroppen vet ju många redan, det förgiftar kroppen i för stora mängder och gör oss sjuka och många, många, många av oss är beroende!

bara ikväll har jag druckit trocadero, ätit chips och choklad. jag sitter här och mår illa men vill ändå fortsätta äta sån skit! why? varför har inte min kropp och hjärna för den delen mer minne än en guldfisk?

det är som när nån frågar hur det var att föda barn. "det var inte så farligt och det var de mest fantastiska upplevelserna i mitt liv" hinner jag tänka tills jag kommer på att med stora W tog det 21 timmar och det slutade med att en läkare konstant var inne i rummet och att en "snäll" sköterska hängde sig på min mage så jag i princip trodde att både jag och bebisen skulle dö. och med lilla W tog det 15 h och återigen fick en "snäll" sköterska hänga sig på magen för bebisen var tvungen att KOMMA UT NU! och en läkare rusade in i rummet och ut kom en SMURF! lilla W var alltså lika blå som en smurf men han återhämtade sig snabbt!

om ni vill läsa om en fin och härligt ärlig förlossningsberättelse så rekommenderar jag den HÄR. fantastiskt starkt av frida att lägga ut bilder och beskriva så ärligt hur hennes förlossning var! med hänsyn till er så kommer inga förlossningsbilder visas av mig på denna blogg ;)

ok, från misslyckad omstart med lchf  till heroinmissbruk  följt av förlossningsberättelser... härlig mix :)

ska göra mitt bästa med kosten igen! och by the way jag har sammanlagt fortfarande gått ner i vikt, trots att jag gick upp i vikt förra veckan ;) ny vikt avslöjas på lördag!

4 kommentarer:

 1. Va gulligt skrivet av dig :)
  Lycka till med kosten. Kram

  / Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! men det stämmer ju :) kram!

   Radera
 2. Det är skit svårt att hålla sig till LCHF när man jobbar natt..
  http://www.halsosidorna.se/Overvikt.htm

  På mitt jobb säger man att om man har sömnapnéer (snarkar och får andningsuppehåll) blir man överviktig. För att man sover dåligt, blir trött på dagen och äter kolhydrater för att hålla sig vaken.

  Men du kan jobba natt utan att äta kolhydraterna, det är ju dagen efter som man är sjukttrött. Då vill jag äta glass och slappa i soffan ;-) Kanske går det lättare för dig om du kan äta strikt i 2 veckor i sträck?

  SvaraRadera
  Svar
  1. uh, jag har märkt det du! särskilt vid två-tre när det känns som om ögonen ska slå igen om jag inte får snabba kollisar NU! när M blir ledig ska jag få ordning på detta ordentligt! tack för tipset om länken! kram!

   Radera