onsdag 8 augusti 2012

lite dramatik i vardagen...

för några dagar sedan hade vi jättetrevligt besök av en kompis till stora W och nyfunnen vän till mig själv (mamman till barnet alltså). efter att ha spenderat några timmar inomhus och våra söner började leka lite för häftigt med varandra. (sprang runt och gallskrek "jaga mig, du kan inte ta mäj, aaaahhhhhh" - mest mitt barn naturligtvis). så bestämde vi oss för att GÅ UT - ett väldigt snabbt beslut för att vara två trötta småbarnsmorsor vars hjärnkapacitet har sett bättre dagar.

väl på lekplatsen kunde vi pusta ut litegrann, tills vi kom på att vi ex. hade glömt toapapper, näsdukar, våtservetter m.m - själva survivor kittet alltså... nåväl det löste sig ändå! och grabbarna lekte för fulla muggar!

stora W har VERKLIGEN gjort framsteg när det gäller att åka rutschkana, från att i början av sommaren knappt våga åka rutschkanor för 1-månadersbebisar (typ) till att djärvt stega upp SJÄLV längs långa trappan och åka SJÄLV ned för stora rutschkanan på lekplatsen! eftersom kompisen är ett år äldre så sprang dem upp och ned om varandra där i trappen medan vi mammor LUGNT kunde titta på - trodde vi...

kan ju leka till specialagent oso vars vinjettmelodi jag haft på hjärnan några nätter på jobbet... en väldigt trallvänlig melodi. alltså den här sk. "specialagenten" som är en mjukisbjörn och som inte ens kan knyta sin egna skor själv... ingen 007-agent med andra ord... han följer ALLTID "TRE STYCKEN STEG"...

så här har ni hur stora W och hans kompis åker rutschkanan a lá agent oso och hans tre stycken steg!

tänk detta i en trallvänligmelodi nu:

"KODNAMN: RÄSIGA RUTSCHKANAN"

"tre stycken steg det måste man ta, tre stycken steg så blir allting bra, specialuppdraget klarar du - med tre stycken steg..."

"STEG 1: gå upp för trappan till rutschkanan"


"STEG 2: åk ned för rutschkanan""STEG 3: åk med din kompis och fall handlöst ned för rutschkanan och gör så att mammas hjärta stannar  i sekund..."


"uppdrag slutfört!"

lyckligtvis så klarade sig båda ungarna relativt oskadda! stora W fick ett märke på armen och kinden! men fattar ni där står jag och ska ta "finaste" bilden på våra gulliga ungar också blir det så här! som specialagenten oso säger "helt enligt planen - mer eller mindre"!

p.s. måste ta bort disney kanalen innan jag blir skadad för gott! 

här har ni björnen förresten - specialagent -pyttsan!


förresten - han har ju inte ens några skor... jag har iallafall sett ett program där han INTE KAN knyta skorna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar